search-icon Waar ben je naar opzoek?
Select Page
viskunde_img

Zin om vanavond zo’n heerlijke tonijnsteak met een rand van sesamzaadjes te serveren? Met tonijn kun je alle kanten op. Van sushi en poké bowls tot tonijnsalade, en dus ook als vers gebakken tonijnsteak. Maar hoe lang bak je tuna? En hoe krijg je hem perfect, met een vlezige, milde smaak en donkerroze kleur?

Het bakken van tonijn begint met de aankoop. Doordat tonijn overbevist is (en de vangst te veel bijvangst heeft) en dreigt uit te sterven, doe je er goed aan om een duurzame keuze te maken (zoals de tonijn van Vislokaal).

Voordat de tonijn de pan in gaat kun je deze met peper en zout op smaak brengen. Of van tevoren marineren (hoe langer je de marinade laat intrekken, des te beter de smaak naar voren komt). Laat overige kruiden eerst achterwege en voeg deze pas later toe, de kans is namelijk groot dat ze anders in de pan verbranden. Wanneer je je tonijn op Aziatische wijze met sesamrand voorbereid, bak je tonijn dan op middelhoog vuur.

Zo bak je de perfecte tonijnsteak

  • 01 Benodigdheden Om de perfecte tonijn steak te bakken heb je nodig: Een citroen, Kameya Original (optioneel), olijfolie en zout.
  • 02 Temperatuur laten komen Haal de tonijn ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • 03 3 cm Snij een tonijn steak van 3 cm dik.
  • 04 Dep droog Maak de tonijn schoon onder koud stromend water en dep droog.
  • 05 Insmeren Smeer de tonijn steak in met een beetje olijfolie.
  • 06 Pan verwarmen Verhit een koekenpan met een druppeltje olie. Of helemaal geen olie. Laat de pan goed heet worden.
  • 07 Tonijn bakken Bak de tonijnsteak in de pan en keer deze zo weinig mogelijk om, zo kan de tonijn beter gelijkmatig garen. Houd een baktijd van 2-3 minuten per kant aan.
  • 08 Roze Hoe lang je de tonijn bakt is afhankelijk van je smaak. Hoe langer, hoe vissiger de smaak wordt en hoe droger de structuur is. Wij vinden dat de tonijnsteak het best smaak wanneer deze kort gebakken is en nog donkerrood of roze is van binnen is.
cart image

Tonijn sashimi saku blok

Tonijn sashimi saku blok bestel je eenvoudig online bij Vislokaal. Snel en gekoeld in huis. BEKIJK Tonijn sashimi saku blok


Volg VISLOKAAL

Makkelijk betalen

Lees onze nieuwsbrief

WeCreativez WhatsApp Support
Onze klantenservice is hier om uw vragen te beantwoorden. Vraag ons alles!
👋 Hoi, Welkom bij Vislokaal Support. Stel gerust een vraag...