search-icon Waar ben je naar opzoek?
Selecteer een pagina
viskunde_img

Tonijn bakken. Zin om vanavond zo’n heerlijke tonijnsteak met een rand van sesamzaadjes te serveren? Bij het tonijn bakken kun je alle kanten op. Van sushi en poké bowls tot tonijnsalade, en dus ook als vers gebakken tonijnsteak. Maar hoe lang bak je tuna? En hoe krijg je hem perfect, met een vlezige, milde smaak en donkerroze kleur?

Het bakken van tonijn begint met de aankoop. Doordat tonijn overbevist is (en de vangst te veel bijvangst heeft) en dreigt uit te sterven, doe je er goed aan om een duurzame keuze te maken (zoals de tonijn van Vislokaal).

Voordat de tonijn de pan in gaat kun je deze met peper en zout op smaak brengen. Of van tevoren marineren (hoe langer je de marinade laat intrekken, des te beter de smaak naar voren komt). Laat overige kruiden eerst achterwege en voeg deze pas later toe, de kans is namelijk groot dat ze anders in de pan verbranden. Wanneer je je tonijn op Aziatische wijze met sesamrand voorbereid, bak je tonijn dan op middelhoog vuur.

Tonijn bakken: Zo bak je de perfecte tonijnsteak

  • 01 Benodigdheden Om de perfecte tonijn steak te bakken heb je nodig: Een citroen, Kameya Original (optioneel), soyasaus (optioneel) olijfolie en zout.
  • 02 Temperatuur laten komen Haal de tonijn ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • 03 3 cm Snij een tonijn steak van 3 cm dik. Tonijn is het lekkerst ''rare'' te bakken. Hier heb je een iets dikker stuk voor nodig.Met een stuk van 1-2 cm is dit een lastige klus....
  • 04 Dep droog Maak de tonijn schoon onder koud stromend water en dep droog.
  • 05 Insmeren Smeer de tonijn steak in met een beetje olijfolie, zout en peper of Kameya Original (optioneel).Niet te bang zijn het is een mooi dik stuk tonijn dus een beetje kruiden is ok.
  • 06 Pan verwarmen Verhit een koekenpan met een druppeltje olie. Of helemaal geen olie. Laat de pan goed heet worden, zo heet dat hij bijna begint te roken. Dat is precies het moment dat je de steak de pan in gooit.
  • 07 Tonijn bakken Bak de tonijnsteak in de pan 1 keer. De truuk hier is geduld. Je moet hem in 60 seconden dichtschroeien.Zo heeft de onderkant van de steak de tijd 1 geheel te worden en kan je hem makkelijk draaien.Houd een baktijd aan van 60 tot 90 seconden aan per kant. Voor tataki (rare/rare) 60 seconden per kant of nog minder.
  • 08 Roze Hoe lang je de tonijn bakt is afhankelijk van je smaak. Hoe langer, hoe vissiger de smaak wordt en hoe droger de structuur is. Wij vinden dat de tonijnsteak het best smaakt wanneer deze kort gebakken is en nog donkerrood of roze is van binnen. Druppeltje citroen en soyasaus doen het goed bij een tonijnsteak.
cart image

Tonijn sashimi saku blok

Tonijn sashimi saku blok bestel je eenvoudig online bij Vislokaal. Snel en gekoeld in huis. BEKIJK Tonijn sashimi saku blok


Volg VISLOKAAL

Veilig betalen & Duurzaamheid

Lees onze nieuwsbrief

Fish you were here!

Ontvang speciale aanbiedingen en de lekkerste vis recepten direct in je inbox.

cor_Vislokaal

Tonijn bestellen

Vislokaal levert verse vis, zeevruchten, conserven en fijnkost  binnen 1-2 dagen gekoeld in huis. Schrijf je in en ontvang direct 15% korting op je eerste bestelling. 

15%_korting
Tonijn kopen